Home | Aanmelden 
keukenaanbieder.nl Keukenbedrijf

Keukentip :

 

Keukentip

 

Sitemap ::
Disclaimer ::
Rosbief met sjalotjes in rode wijn
Rosbief met sjalotjes in rode wijn

Wat heeft u nodig

16 kleine sjalotjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
500g rosbief
versgemalen peper
zout
100g koude boter
2 eetlepels boter
3 eetlepels balsamicoazijn
300ml robuste rode Huiswijn
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Pel 16 kleine sjalotjes. Was 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn en hak de blaadjes en de naaldjes fijn. Wrijf 500g rosbief (aan een stuk) in met versgemalen peper en zout en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snij 100g koude boter in plakjes en leg ze in de vriezer. Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan  Bak de rosbief rondom aan en voeg 3 eetlepels balsamico azijn toe. Voeg de sjalotjes, de tijm en de rozemarijn toe aan de rosbief. Schenk 300ml robuste rode Huiswijn (Super) langs de rand van de pan bij het vlees. Leg de deksel schuin op de pan en laat de rosbief ca. 20 minuten op een laag vuur stoven. Haal de rosbief en de sjalotjes uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Haal de pan van het vuur en klop de bevroren boter geleidelijk door de wijnsaus, totdat deze gaat binde (monteren). Breng de saus op smaak met peper en zout. Snij het vlees in plakken en schep de sjalotjes en de saus erover


 
 

 


 

Zoekmachine
 

Zoek een keukenbedrijf bij u in de regio